dimarts, 16 de desembre del 2014

FEINA NADALENCA


  1. Un canguro da saltos de 0,8 metros. ¿Cuántos metros habrá recorrido después de 173 saltos? ¿Cuántos decímetros son?

  2. Un elefante adulto alcanza una 30 T de peso, pero el animal más pesado de la tierra es la ballena azul, que sobrepasa la 150 T. Calcula cuántas veces es más pesada la ballena que el elefante?

  3. Miguel y Ana van de excursión. Miguel lleva 3 botellas de refresco de 2,5 dl, 4 latas de 33 cl y dos botellas de agua de 1 L. Ana lleva 5 botellas de batido de 2 dl, 3 latas de 33 cl, una botella de leche de 5 L y una de agua de 1,5 L. ¿Quién lleva más líquido, Miguel o Ana?

    Pensau amb el que us vaig explicar quan tractàvem l'escala de les unitats de longitud. Si teniu dubtes m'ho deieu abans de partir de vacances.

  4. ¿Cuántos decilitros hay en un litro?, ¿y en medio litro litro? ¿cuántos decilitros hay en un cuarto de litro?

  5. Alberto tiene la botella más grande, Carlos tiene la botella mediana y Jaime tiene la botella más pequeña. Si las botellas son de 45 cl, 8,5 dl y 0,7 l, ¿cúal es la botella de cada uno de ellos?

  6. En una fábrica de plástico han hecho 1.500 botellas de 1 decilitro de capacidad. ¿Qué capacidad tienen entre todad ellas? Si 1 litro de agua pesa 1 kilo, ¿cuánto pesa la cantidad total de agua que se necesita para llenarlas?

  7. La Pilar va recórrer 1,35 quilòmetres amb bicicleta el dilluns. El dimats en va a recórrer 0,47 més i el dimecres 0,76 quilòmetres més que el dimarts. Quants quilòmetres va recórrer el dimarts? Quants els dimecres?

  8. En Pep va comprar diferents articles a la papereria. Va pagar amb un bitllet de 10 € i una moneda de 50 cèntims. Li han tornat dues monedes d'un euro i una de vint cèntims. Quant li va costar la compra?

  9. Els besavis de la Montse van viure a París durant 3 dècades i després van tornar a Mèxic. Si van arribar a París l'any 1875, en quin any se'n van anar?

  10. L'Arnau surt de l'escola a les 16: 30 h i té classe de natació a a les 19:40 h. Quant de temps passa des que surt de l'escola fins que comença la classe de natació.
  11. Arnau leaves school at 16: 30 p.m. He has a swimming lesson at 19:40 p.m. How long does it take since he's left school until he begins begins swimming lesson.


    També heu de llegir el màxim que pogueu i fer-me com a mínim dos resums d'una cara de fol (mínim). Tenir molt present totes les normes ortogràfiques que hem anat veient aquest trimestre. Seria recomenable, com us dic sempre, que fessiu els resum de manera equilibrada (castellà - català)


    BON NADAL!!!!!!

3 comentaris: