dimarts, 16 de desembre del 2014

FEINA NADALENCA


  1. Un canguro da saltos de 0,8 metros. ¿Cuántos metros habrá recorrido después de 173 saltos? ¿Cuántos decímetros son?

  2. Un elefante adulto alcanza una 30 T de peso, pero el animal más pesado de la tierra es la ballena azul, que sobrepasa la 150 T. Calcula cuántas veces es más pesada la ballena que el elefante?

  3. Miguel y Ana van de excursión. Miguel lleva 3 botellas de refresco de 2,5 dl, 4 latas de 33 cl y dos botellas de agua de 1 L. Ana lleva 5 botellas de batido de 2 dl, 3 latas de 33 cl, una botella de leche de 5 L y una de agua de 1,5 L. ¿Quién lleva más líquido, Miguel o Ana?

    Pensau amb el que us vaig explicar quan tractàvem l'escala de les unitats de longitud. Si teniu dubtes m'ho deieu abans de partir de vacances.

  4. ¿Cuántos decilitros hay en un litro?, ¿y en medio litro litro? ¿cuántos decilitros hay en un cuarto de litro?

  5. Alberto tiene la botella más grande, Carlos tiene la botella mediana y Jaime tiene la botella más pequeña. Si las botellas son de 45 cl, 8,5 dl y 0,7 l, ¿cúal es la botella de cada uno de ellos?

  6. En una fábrica de plástico han hecho 1.500 botellas de 1 decilitro de capacidad. ¿Qué capacidad tienen entre todad ellas? Si 1 litro de agua pesa 1 kilo, ¿cuánto pesa la cantidad total de agua que se necesita para llenarlas?

  7. La Pilar va recórrer 1,35 quilòmetres amb bicicleta el dilluns. El dimats en va a recórrer 0,47 més i el dimecres 0,76 quilòmetres més que el dimarts. Quants quilòmetres va recórrer el dimarts? Quants els dimecres?

  8. En Pep va comprar diferents articles a la papereria. Va pagar amb un bitllet de 10 € i una moneda de 50 cèntims. Li han tornat dues monedes d'un euro i una de vint cèntims. Quant li va costar la compra?

  9. Els besavis de la Montse van viure a París durant 3 dècades i després van tornar a Mèxic. Si van arribar a París l'any 1875, en quin any se'n van anar?

  10. L'Arnau surt de l'escola a les 16: 30 h i té classe de natació a a les 19:40 h. Quant de temps passa des que surt de l'escola fins que comença la classe de natació.
  11. Arnau leaves school at 16: 30 p.m. He has a swimming lesson at 19:40 p.m. How long does it take since he's left school until he begins begins swimming lesson.


    També heu de llegir el màxim que pogueu i fer-me com a mínim dos resums d'una cara de fol (mínim). Tenir molt present totes les normes ortogràfiques que hem anat veient aquest trimestre. Seria recomenable, com us dic sempre, que fessiu els resum de manera equilibrada (castellà - català)


    BON NADAL!!!!!!

dijous, 11 de desembre del 2014

Matemàtiques i llengua




  1. El señor López ha comprado 8,39 metros de tela, y la señora Gómez ha comprado 8,75 metros. ¿Quién se ha llevado más tela?

  2. La familia de Tania entrega el equipaje para viajar en avión. El peso de los equipajes es: Bolsa de Tania 5,6 kg, bolsa de Beatriz 13,7 kg, maleta de Maite 29,2 Kg y maleta de Pepe 37,5 kg.
    Por los primeros 80 kg de equipaje deben pagar 5 céntimos por cada kilo, y por cada kilo restante, deben pagar 1 euro. ¿Cuánto deben pagar en total?

  3. Una persona compra las tres cuartas partes de una pieza de tela que mide 24 metros. ¿Cuántos metros compra?



    Ahora dime, del segundo ejercicio, qué palabras tienen diptongo y cuáles hiato. Evidentemente tus respuestas tienen que estar razonadas por escrito.

dimecres, 10 de desembre del 2014

La putrefacció





En Jaime ha fet un experiment a casa. Ha deixat una mandarina dins un tàper (sense tapar) fora de ca seva (a una finestra). Ha comprovat com un aliment es corrompia. Ha pogut veure els efectes de l'acció dels fongs! Feia una oloreta!

Prest ho podreu llegir i estudiar en un treball que us he preparat

dijous, 4 de desembre del 2014

de problemes i altres coses


  1. Una persona compra las tres cuartas partes de una pieza de tela que mide 24 metros. ¿Cuántos metros compra?
  2. Un agricultor necesita 576 m de tela metálica para vallar un terreno. En la tienda no había un trozo de tela tan largo, así que le dieron cinco trozos de tela metálica, que miden los siguiente: 124 m, 17 dam, 0,9 hm, 0,045 Km y 2,3 hm. Si los pasas a metros, ¿cuánta tela metálica le han dado en total? ¿Cuánta le sobrará?
    (Pensau en el que vam treballar sobre les unitats de longitud!!!)





    Ara estic rellegint per tercera vegada el llibre "Inteligencia Emocional" de David Goleman.




    Ara estic llegint l'apartat que tracta sobre l'enfadament i les línies de pensament. Hi ha persones que s'enfaden perquè pensen en "negatiu" i arriben a situacions de "ràbia", insults, ..., en resum: "males formes". D'altres com que pensen "bé", "en positiu", solen interpretar les coses d'una manera que els permet no enfadar-se tant.
    En la vida quotidiana i en una classe en particular, es poden veure situacions d'aquests tipus. Quines "línies de pensament" de pensament teniu vosaltres?
    En cas que les tingueu negatives. Com podríem millorar-les?

dimecres, 3 de desembre del 2014

RESULTADOS LENGUA CASTELLANA




EX
N
B
SF
I
0
9
3
4
4

dimarts, 2 de desembre del 2014

Tenim fongs a la classe!!!




Algú el podria explicar, tenint en compte el nostre experiment?

Podríeu ara dir que sabeu el que són les hifes del fong?
Heu tingut la curiositat de buscar-ho?


Mates


  1. Los abuelos de Marta acaban de comprar dos quintas partes de una pieza de tela roja de 100 metros de largo, cuyo precio es de 9 € cada metro. ¿Cuánto dinero han tenido que pagar?

  2. A la tienda de doña Paquita ha llegado una furgoneta con 400 bolsos, cuyo precio es de 12 € cada uno. Si doña Paquita decide quedarse con tres octavos del total de los bolsos, ¿Cuánto dinero tendrá que pagar por ellos?

dilluns, 1 de desembre del 2014

problemes


  1. En un jardín botánico hay 6.165 plantas diferentes. Cada jardinero se ocupa de 685 plantas. ¿Cuántos jardineros hay?
  2. Sara es muy aficionada a la naturaleza, y está haciendo una colección de cromos de animales y de plantas. Tiene ya 120 cromos, de los que tres cuartas partes son de animales. ¿Cuántos cromos de animales tiene Sara?