dilluns, 29 d’octubre del 2012

Problemes plantejats per la classe




Aquests són 6 problemes plantejats per 6 de vosaltres. Ara els heu de resoldre i uns altres dies en farem d'altres.
  1. Si a l'escola he tret un 8'5, un 9, un 3 i un 8'75 de matemàtiques. Quina és la mitjana de les meves notes?
  2. Faig els meus anys i convit a 12 amics, i tenc una coca amb 20 troços. Quants tindrà cadascun? Després venen 3 convidats amb 2 troços de coca. Quants troços tidré en total?
  3. A s'Illa d'en Colom hi ha 20 fillets i mon pare em dóna una bossa de "nubes" de 50 "nubes". Quantes en tocarà a cada fillet? Quantes en sobraran?
  4. Jo vaig anar a comprar 24 "xuxes", després li vaig donar a la meva mare 5 "xuxes" i el meu pare em va donar 3 "xuxes" i al final les "xuxes" les vaig repartir entre 9 amics. Quantes xuxes va tenir cada amic? Quantes varen sobrar?
  5. Un dissabte vaig endreçar la meva habitació, i vaig trobar 163 bolletes grogues i 63 bolletes vermelles, i això ho vaig afegir a les 10 bolletes que cada mes he anat comprant durant un any. De totes elles en vaig regalar 26 al meu veí de 7 anys, i la resta les vaig colocar en bosses de 5 bolletes cadascuna, i les bosses en paquets de 4 bosses cadascun. Quants paquets vaig fer en total?
  6. L'any passat s'Alcazar va fer 1.800 punts en 24 partits. Quants de punts va fer per partit? si en Marc fa fer 250 punts i en Julen 150 punts quants de punts varen fer els nou jugadors restants de l'equip? Si l'entrenador els havia ofert 3 llapolies per punt? Quantes per cada un dels 11 membres de l'equip?

diumenge, 28 d’octubre del 2012

PREGUNTES SOBRE EL CLIMA, VEGETACIÓ I FAUNA DE LES ILLES BALEARS







  1. Què són les llacunes litorals costaneres? (Sílvia) (Joel)Q
  2. Per què  és Menorca l'illa de les Balears on plou més?(Sílvia)
  3. Per què Menorca és l'illa de les Balears que enregisre les temperatures més baixes?(Sílvia)
  4. S'ha inundat mai Maó?(Mateu)
  5. Per què és important a l'illa de Menorca que el clima sigui un o un altre? (Nerea Menorca)
  6. Com s'origina un cap de fibló? (Núria) 
  7. Per què les Illes Balears es van separar de la península Ibèrica? (Dani)
  8. Per què ara que és la tardor plou cada vegada menys? (Nerea Muñoz)
  9. Per què a la costa fa més calor que a la muntanya?(Nerea Muñoz)
  10. Quina diferència hi ha entre màquia, garriga i barriga? (Pere)
  11. Per què a les muntanyes més altes com el Puig Major no hi ha quasi arbres? (Dani)
  12. Per què no hi ha garriga a Formentera i a Eivissa?
  13. Què significa costes rocalloses? (Abril)
  14. Què és un cap de fibló? (Maria Bibiloni i Ana Clara)

divendres, 19 d’octubre del 2012

SOM RESPONSABLES AMB LES NOSTRES OBLIGACIONS COM A ALUMNES?






Em sembla que hi ha (com he dit a classe 1,2,3,...vegades) molts de vosaltres que encara no heu entès, o no us ve de gust entendre, que a casa heu de llegir, heu de fer els resums de les lectures, heu d'estudiar, heu de pensar el que us deman al blog, heu d'escriure o començar a pensar el que escriureu a la redacció sobre la sortida (quines coses heu après? Ha de tenir una cara de fulla de llibreta), heu de fer preguntes sobre el que estudieu, ja que segurament hi ha alguna cosa que no acabeu d'entendre (si ho entenguessiu tot, tothom hauria tret deus als examens i no ha estat així) heu de preparar una o dues sessions d'E.F (per escrit i sense faltes) de l'esport que practiqueu o de jocs que us agradaria jugar, buscar com expressar-ho en anglès (na Susan i jo us ajudarem) i també practicar la seva pronúncia en anglès. Així que quan us demanen si teniu deures vosaltres podeu contestar el que volgueu, ara bé de coses per fer crec que en teniu ben prou! El qui no les fa no està fent el que es va acordar a classe! i no està essent un/a bon/a alumne/a.

Tot aquest tipus de feina fa referència a tres competències (coses que heu de saber fer i posar en pràctica) necessàries per a vosaltres:
  • Aprendre a aprendre.
  • Autonomia i iniciativa personal.                      
  • Aprendre a conviure.


dijous, 18 d’octubre del 2012

PENSEM, PENSEM, PENSEM...



Aquesta imatge fa referència a un concepte que hem comentat a Coneixement del Medi, hi ha qualcú que ens pugui dir a la classe alguna cosa per esbrinar el significat d'aquesta foto?

UNA NOVA PISTA
 
 
 

dimecres, 3 d’octubre del 2012